Fantastische start turn seizoen

13 januari 2019 – Afgelopen zondag was het voor de selectie meiden van Prinses Margriet eindelijk zo ver. De eerste individuele wedstrijd van het seizoen. Alle meiden zijn dit seizoen niet alleen een leeftijdscategorie maar ook een moeilijkheidsniveau omhoog gegaan en komen dit jaar uit in de 5e divisie.

In wedstrijd 2 waren de pupillen; Danique te Rietstap, Marin Wikkerink en Linn Visser, aan de beurt. Zij begonnen op een van hun beste onderdelen namelijk de sprong. Hier lieten de dames stuk voor stuk een goede sprong zien. Daarna door naar de brug, altijd spannend! Hoewel het inturnen moeizaam ging zag je hier tijdens de wedstrijd niks meer van terug. Het derde onderdeel was balk waar de meiden dit seizoen moeilijke acrobatische onderdelen moesten laten zien. Linn en Danique bleven beide op de balk staan en draaide een goede oefening, bij Marin helaas een val maar verder liet zij ook een uitstekende oefening zien. Het laatste onderdeel was de vloer. Hier lieten de meiden bijna perfecte oefeningen zien en dit was ook terug te zien met allemaal een hoge notering op dit onderdeel. Linn haalde zelfs de hoogste score op de vloer. Het deelnemersveld was erg sterk maar de meiden hebben laten zien dat zij hier zeker goed kunnen meedraaien. Voor Danique betekend dit een knappe 4e plek, Linn werd 8e en Marin werd 25e .

De wedstrijd hierna was het de beurt aan de Jeugd 2 meiden; Aranka Hoornenborg, Lyan Wikkerink en Lisa Jansink. Zij doen dit jaar voor het eerste keuze oefenstof en mogen hierbij vrije oefeningen laten zien die aan enkele eisen moeten voldoen. Er werd begonnen op de vloer. Met hun oefening op muziek straalden de meiden op de vloer en ook de nieuwe onderdelen gingen erg goed. Met een goed gevoel door naar de sprong. Hier lieten de meiden verassend goede sprongen zien. Daarna was de brug aan de beurt, een lastig onderdeel. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes waren ook hier de oefeningen goed. Het laatste onderdeel was de balk. De dames hebben zelf een originele routine bedacht die zij hier lieten zien. Alle drie de meiden bleven op de balk staan en sloten hiermee hun wedstrijd positief af. Lyan eindigde op de 24e plaats en  Aranka op een gedeelde 17e plaats. Lisa mocht aan het eind van de wedstrijd het podium opklimmen want zij eindigde namelijk op een knappe 2e plek!

We kijken terug op een geslaagde dag met veel plezier. De meiden mogen ontzettend trots zijn op deze prachtige prestaties.